Diskmaskinen som Gud glömde, nu ännu galnare! (Eller: Dårskap i kubik!)


diskmaskin-maskot-uppe-tummar-vektor-clipart_csp35155605

                                                                    Del 2: avslutningen på historien!

Efter att vi hade ringt och äntligen fått prata med kundtjänsten på Tretti.se, tidigt på måndag morgon, utlovas en expressleverans hem till oss, redan på tisdag kväll! Bra, tyckte vi!

Ingen hör dock av sig under tisdagen och ingen leverans kommer heller hem till oss denna kväll! Vi skriver då i deras Facebook-logg, samt via deras kontaktformulär på hemsidan, men när man svarar är det endast via Facebook, där man nu helt plötsligt hävdar att inga löften överhuvudtaget har getts till oss, dessutom vill de att vi ska namnge vem vi har pratat med i deras kundtjänst (?), någon logg som är kopplad till vårt ordernummer, respektive ärendenummer, verkar inte heller finnas. Tydligen ska kunderna föra loggbok åt Tretti.se, någon annan tolkning var ju svårt att göra? Märkligt, tyckte vi!

Vi ringer ånyo deras kundtjänst på onsdag morgon, där vi åter utlovas en expressleverans av vår tvättmaskin, nu redan på onsdag kväll. Tvättmaskinen hade vid tidpunkten för detta samtal faktiskt tagit sig ända fram till Jönköping och var ju bevisligen på väg mot oss i Uddevalla!

Men enligt Tretti.se så var det dock helt omöjligt att skicka den fellevererade diskmaskinen i retur, med ankommande expressgods. Detta gick helt enkelt inte att göra, vilket två olika personer i deras kundtjänst nu hade sagt till oss, utan vi skulle helt snällt sitta hemma och vänta tills speditören Bring skulle ringa och vill hämta den fellevererade varan, men kundtjänst såg inget problem med detta förfarande, eftersom vi ändå hade semester!!!

Jävligt irriterande attityd, tyckte vi! Man kan ju faktiskt bli galen för mindre!

På onsdag, vid lunchtid, ringer man från Bring i Vänersborg och talar om att man har en tvättmaskin att leverera till oss! Man undrar också om vi är hemma för leverans torsdag!!! Någon expressförsändelse känner man inte till, men efter att jag har talat om vad som har hänt i denna härva, så kommer vi ändå överens om att de kör ut maskinen som expressgods samma kväll! Inga problem här inte! Först märkligt, men till slut ändå ganska bra, tyckte vi!

Man frågar även om man ska ta med det fellevererade godset i retur, men eftersom det inte existerade någon returfraktsedel, så gick ju inte det! Hade det bara funnits en sådan så hade det inte varit några problem, trots att Tretti.se först via Internet lovat detta upplägg hela två gånger, ett upplägg som sedan telefonkundtjänsten, vid två separata tillfällen, bestämt sedan hävdat var en omöjlighet, detta eftersom det var omöjligt att göra så… Galet irriterande, tyckte vi!

Speditören ville ju bara ha en retursedel från leverantören, vilket leverantören ansåg vara speditörens uppgift, medan speditören menade (helt korrekt) att de endast körde ut och hämtade gods på uppdrag av leverantören. Fellevererade varor är ju aldrig speditörens ansvar, de kör ju bara ut det aviserade godset!

Ganska logiskt, tyckte faktiskt vi!

Någonstans i den här vevan började man dock få huvudvärk på allvar! Någon form av en mental kollaps hade tydligen drabbat Tretti.se just denna sommar, det går inte förklara på något annat sätt. Vi har ju beställt varor från dem både före och efter denna händelse, och då har det fungerat klanderfritt (i stort sett i alla fall). Nu verkade vi nästan vara med i dolda kameran, men icke! Det var rena dårhuset, minst sagt!

Onsdag kväll, och nu har vi äntligen fått hem vår tvättmaskin (där någon idiot hade klistrat på en helt meningslös lapp där det stod, ”OBS Hög prio”, – hög prio för vem kan man undra? – vilket i sammanhanget inte hade någon som helst funktion att fylla, det fungerar ju helt enkelt inte detta vis), men nu är tvättmaskinen både installerad och provkörd och allt verkar faktiskt till slut äntligen vara frid och fröjd, förutom att vi har en diskmaskin stående hemma hos oss som ingen i nuläget verkar bry sig om! Men det kan man väl leva med under en begränsad period!

Men den får väl stå här och samla damm det är inte vårt problem om vi inte är hemma när Bring kommer och vill hämta den, vi har försökt att returnera den flera gånger och blivit nekade i flera led, Bring har velat ta den i retur, men inte kunnat och just nu är Tretti.se helt tysta och vägrar att besvara vår kritik på deras kundtjänstsida på Facebook och de svarar inte heller via deras webbformulärsida. Men de har både mobilnummer och mejladress om de skulle vilja kommunicera med oss, men det vill de inte! Väldigt konstigt, tyckte vi!

Men galenskaperna skulle inte vara slut med detta, skulle det visa sig!

För på torsdag morgon ringer telefonen igen och det är åter Bring i andra änden, och jag tror för en sekund att de vill komma och hämta diskmaskinen, men det visar sig istället att de har ytterligare gods från Tretti.se som de vill köra ut till oss! Och nu är det verkligen humor och ironi på hög nivå och det går ju egentligen bara att skratta åt eländet!

Det visar sig nu att den fullkomligt inkompetenta kundtjänsten på Tretti.se har skickat ytterligare (!) en tvättmaskin till oss!!! (???)

Men denna maskin ber jag Bring att returnera redan från deras omlastningsterminal (för den ville vi inte ha hem till oss), vilket de också skulle göra! Vi hade inte plats för fler vitvaror hemma hos oss!

Nu är det väl bara att vänta på vad som blir Tretti.se nästa drag? Kaoset är säkert inte slut med detta! Jag har dock skrivit ett irriterat inlägg till deras kundtjänst, där det verkar finnas många fler missnöjda kunder! Det verkar som en riktig härdsmälta hade drabbat Tretti.se och folk verkade ju mer eller mindre vansinniga.

Epilog 1…

Fortsättning följer säkert och diskmaskinen står fortfarande här hemma hos oss, men ingen verkar vilja ha tillbaka denna? Den har stått här runt i en månads tid nu! Men ingen verkar bry sig, än så länge!

Epilog 2 …

Tretti.se hörde aldrig av sig igen och de besvarade aldrig heller mina klagomål. Efter ett ha haft diskmaskinen stående hemma oss i över ett halvårs tid tröttande jag och sålde den för långt under halva nypriset till min chef på jobbet, som i sin tur skulle ge den till sin dotter!

Jag blev av med en maskin som stod och tog upp plats, min chef kunde få en ny diskmaskin till ett mycket bra pris, dock utan garanti, för det fanns ju aldrig några papper på denna diskmaskin, och Tretti.se saknade aldrig den heller!

En galen och märklig historia blev det i alla fall, kul så här i efterhand, men då, sommaren 2013 var det desto jobbigare! En väldigt jobbig historia var det, tyckte vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s