En mycket skum händelse (Eller: Vem har gjort om köket till en krigszon?)!


fogskum

Denna historia har faktiskt ganska många år på nacken, men kan ändå vara värd att berätta! Detta trots att jag lyckades ställa till det för mig igen, riktigt rejält också, fast det är ju längesedan nu, förstås!

Denna gång ska jag berätta om när jag lyckades spruta ner hela mitt kök med fogskum!!!!

Man får ju minnesbilder där Clouseau, Papphammar och MR Bean dyker upp, men det var inte dessa fiktiva figurer som ställde till det, utan det var JAG själv i egen hög person! Nu så här många år efteråt känns det ju lite kul, men galet var det förstås och det var jag som var en stor idiot för dagen. Denna dag för många år sedan!

Detta traumatiska minne sitter för evigt insprängt djupt inne i hjärnbarken och jag kommer nog aldrig att glömma denna dag, oavsett hur gammal jag blir.

Jag lyckades  på något sätt att slå av själva sprutmunstycket på flaskan med fogskummet som jag skulle använda – och det inne i köket i mitt hus!  Och när jag säger slå av sprutmunstycket, menar jag givetvis hela j*vla röret nedanför själva ventilen! Givetvis började det spruta som en fontän ur den sönderslagna ventilen

– MITT INNE I MITT KÖK!!!

Ja, och resultatet blev ju givetvis att jag lyckades spruta detta kletiga helvetesskum överallt på väggar, gardiner, fönster och till och med rakt in i ett köksskåp, där det hamnade på glas och tallrikar, innan jag till slut lyckades få ner flaskan i en soppåse, som jag  snabbt fick  knyta ihop och rusa  och slänga ut  genom ytterdörren innan den skulle explodera av allt skum, för en sådan här flaska genererar ju en volym motsvarande en kubikmeter skum, så soppåsen blev ju allt större där den sedan låg och puttrade ute på gräsmattan.

Pulsen var givetvis något hög och jag bannade ju givetvis mig själv för att jag hade varit så korkad. Tror att jag skulle täta något och då var detta skum det enda som fanns tillhands och jag skulle endast använda lite grann skum, men eftersom datumet på flaskan var utgånget så fungerade ju inte själva ventilen på flaskan, trots att den var oöppnad och oanvänd sedan tidigare. Då blev jag arg och bankade flaskan i diskbänken så illa att jag slog av hela munstycket, vilket gjorde att skummet började spruta likt en fontän okontrollerat ut ur flaskan.

Paniken och frustrationen var givetvis mycket hög och jag använde aldrig denna produkt i mitt hem igen, efter denna händelse. Saneringen av köket blev sannerligen inte heller någon rolig historia. Köket såg  ut som en smärre krigszon och skummet gick ju inte att sanera när det var kletigt, det var tvunget att torka ett par timmar först, innan jag med kniv kunde skära loss stora skumkorvar från skåpluckor, vägar, fönster, diskbänk samt golvet.

Sedan skulle det finsaneras, och det blev  ju en tidsödande och jobbig historia. Jag fick skrapa av allt glas och porslin med en kniv och en spackelspade, fönstret med ett rakblad, men målade lackade och målade ytor var ju värre att få rent, gardinerna var ju bara att slänga! Jisses ett sådant spektakel!

Nej, jag fick inget skäll av min äkta hälft vid denna tidpunkt, jag var redan så pass arg och upprörd över vad som hade hänt, att situationen snarare blev komisk, trots den stora förödelsen i köket. Hon sa aldrig något, det var liksom inte läge för det, där och då, men jag fick röja upp misären i köket själv! Man kan nog konstatera att detta inte var någon av mina bättre stunder här i livet! Nej, detta var helt galen musik, om man nu hade jämställt varje enskild livshändelse med en  låt på  listan över livets alla låtar på Spotify!

Det kan hända mycket i ett kök, vilket jag kommer att berätta om i ett kommande inlägg! Fler kökskatastrofer där jag är inblandad att vänta längre fram alltså…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s