Diskmaskinen som Gud glömde! (Eller: Dårskap i kvadrat!)


tvättmaskin

Denna berättelse har nu fem år på nacken och utspelar sig under juni-juli 2013 och handlar om ett par tvättmaskiner, en diskmaskin, en transportfirma och en firma på nätet som sålde vitvaror, samt några arga kunder och en icke fungerande kundtjänst – Ja, nu kör vi – här kommer första delen i storyn om diskmaskinen Gud glömde:

Jag hade beställt en ny tvättmaskin via nätföretaget Tretti.se och väntade nu på den beställda tvättmaskinen som transportföretaget Bring skulle leverera någon gång mellan klockan 10 och 14, troligtvis nästkommande dag! Troligtvis, men kanske inte ändå, för det gick av någon outgrundlig anledning inte att säga!

Det var även helt omöjligt att få dem att säga någon specifik tid för leveransen, och när jag ändå försökte få till en tid, så blev det bara helt tyst telefonen. I min värld kan ju inte ett leveransschema eller något liknande vara någon speciell stor utmaning att få till, men för speditören var det tydligen en helt omöjlig uppgift. Detta trots att man redan från början ändå skulle bli tvungna att stuva lastbilen för en viss specifik leveransordning. Det gick inte heller att få till en begärd sistaleverans på rutten! Att lägga min tvättmaskin längst in i lastbilen och leverera till mig som sista kund, nej, det var en omöjlighet! Jisses, jag tror att jag blir galen!

Dessutom var det nu helt plötsligt även svårt att få reda på vilken dag som de skulle komma och leverera, för de verkade allvarligt förvånade över att jag inte kunde sitta hemma och vänta hela tiden! Alla som levererar varor med lastbil tycks ju tro att alla sitter hemma och väntar hela tiden, att man inte har ett jobb, eller andra uppgifter att sköta. Nej, man ska sitta redo och vänta i hemmet, fastän de själva jobbar och inte sitter hemma på dagarna, men det tänkte de inte på! Märkligt!

Det var därför helt omöjligt att få reda på när tvättmaskinen skulle levereras, jag kunde lika gärna ha frågat om antalet amöbor i världen, om hur många trappsteg det är i en trappa eller om den genomsnittliga intelligensen på en riksdagsman i juni 1946, svaret hade nog ändå blivit exakt detsamma, nämligen- JAG VET INTE!

De skulle åtminstone ringa 30 minuter före leverans, vilket i vanlig ordning egentligen betydde tidigast 10 minuter innan planerad leverans!

Tio i två ringde chauffören och det jag kunde uppfatta av vad han sa, var att han skulle komma om 10 minuter! Det var i alla fall vad jag trodde att han sa, för jag fick ju i princip gissa mig till vad han sa! Han bröt i och för sig på utländska, men för övrigt verkade han hänga ut genom sidorutan med bortvänt huvud från telefonen, samtidigt som han pratade, för ljudkvalitén var ganska så dålig! Nu låg jag tydligen som sista punkt på leveransturen i alla, trots att det inte gick att få till. Detta var dock inget som jag hade fått reda på, så jag hade ju väntat sedan klockan tio.

Efter en stund ser jag lastbilen komma från fel håll, där en endast en cykelväg ansluter mot vårt hus, och efter moget övervägande så vänder han lastbilen och åker runt för att till slut komma på rätt gata fram till huset, cykelvägen var nog lite för smal för honom trots allt!

Typ fem över två kommer dock lastbilen, stannar utanför huset… för att genast köra genast iväg och försvinna in i en återvändsgränd, själv fattade jag ingenting för rakt utanför vårt hus fanns en stor vändplats att vända på och husets adress går inte att blanda ihop med något annat hus. Men konsekvensen blev att han sedan blev tvungen att backa sig ut, vilket innebar att han samtidigt höll på att ta med sig både staket och buskage på kuppen! Suck!

Jag går nu ut för att möta upp chauffören, men då försvann han genast bakvägen in i trädgården utan att jag ser detta, och när jag börjar leta efter chauffören vid lastbilen, så hittar jag honom inte, för då var han redan inne i trädgården och irrade runt ??? Vad han letade efter var dock något oklart! Normalt folk går mot husets ytterdörr, men chauffören kanske trodde att jag bodde under någon buske i trädgården, eller något, vad vet jag?

Men när jag till slut får tag i chauffören och äntligen får ut leveransen från lastbilen, VISAR SIG TVÄTTMASKINEN HELT PLÖTSLIGT VARA EN DISKMASKIN!!!! EN BÄNKDISKMASKIN!!!!

Vilken ironi och antiklimax!

Någon rubbad sommarvikarie på Tretti.se hade helt enkelt tagit en vara på måfå i sortimentet och klistrat på min orderlapp och sedan skickat iväg! Eller kanske var det någon rolig person som bara ville ha lite kul, men det var svårt att se någon humor i det hela, där och då? För fem år sedan var det ju en mental härdsmälta, nu är det bara kul!

Man beställer en frontmatad Cylinda tvättmaskin i normalstorlek och får en liten Candy diskmaskin istället, som givetvis dessutom är flera tusen kronor billigare än den beställda tvättmaskinen. Man kan ju bli galen för mindre!

Ser man inte skillnad på en stor frontmatad tvättmaskin och en liten bänkdiskmaskin så borde man nog byta jobb, men det är ju klart, båda började med bokstaven C, och det var det som avgjorde det hela! Skit samma, kanske de tyckte?

Jag ville returnera godset med vändande lastbil, men lastbilsföraren meddelande mig att han endast levererade och ville inte ha med detta att göra, vilket innebar att jag fick rusa in och ringa kundtjänst på Tretti.se och på fjärde försöket kom jag äntligen fram, och fick prata med en telefonsvarare som talade om att man stänger klockan 12 på fredagar, under hela sommaren! Åskmolnen hopades sig inuti mitt huvud och blodtrycket höll på att spränga mina blodådror på kuppen! Jag var upprörd, milt sagt!

Jag fick istället reklamera via ett svårfunnet kontaktformulär på företagets hemsida! Sitta och fylla i något idiotiskt formulär när man är så arg och irriterad så att man skulle vilja banka sönder något med en slägga, är inte det lättaste! Inte speciellt lätt att formulera sig lugnt och sakligt då!

Så nu stod vi helt utan tvättmaskin, samt med en diskmaskin vi aldrig hade beställt, som vi dessutom inte kunde reklamera på ett vettigt sätt! Men nu var jag så arg att jag kokade!

Men nu kunde det ju inte bli värre trodde jag lite naivt? Klart att det kunde, vilket det naturligtvis också blev… Spektaklet hade ju bara börjat.. (suck!)

Upplösning på historien får ni i ”Diskmaskinen Gud glömde, nu ännu galnare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s