Släpp dårarna loss, soffan är gratis!


35226251_2297649406913591_1890717712632512512_n

Vi hade lagt ut en soffa på en ”köp och säljsida” här i Uddevalla. Soffan bortskänkes mot avhämtning!

Då får jag ett meddelande från en kvinna om att hon är intresserad av soffan, men att hon vill ha den hemkörd för hon har inget drag på bilen! Då svarar jag att soffan är gratis och man får hämta soffan på plats! Då blir hon sur och skriver ”då får jag väl sitta på golvet i jul då”?

Personligen skiter jag högaktningsfullt i var hon sitter under jul, eller övriga delen av året för den delen, det är väl knappast mitt problem. Hon kan sitta på julbocken eller på toaletten, intresserar inte mig det minsta!

Och varför skulle jag ens vilja veta?


Att bli sur för att man inte får gratis saker hemkörda är ju ett moget beteende – Inte! Mental i kvadrat! Psykfall, verkar ju helt galen!

(pust)!

Men som vanligt i mitt liv, tog ju historien inte slut riktigt här! Den person som sedan tidigare redan hade tingat soffan, gjorde sig givetvis omgående oanträffbar och vägrade konsekvent att svara på mina meddelanden.

Jag fick därför ge soffan till första reservspekulant, nästa namn på spekulantlistan med andra ord! Personen bodde dock på en ort ett antal mil från mig, men skulle åka upp i närheten av mina trakter och då kunde även soffan hämtas i samma veva.

I detta läge lyckades jag stänga ner annonsen och på köpet försvann alla Messenger-PM från jordens yta. Efter en dag hittade jag dock en bakväg in så att jag kunde aktivera annonsen igen, vilket direkt innebar att alla trodde att man återigen kunde tinga soffan (suck!).

En person av utländsk härkomst tyckte att han verkligen skulle markera sitt intresse, så han skickade ett meddelande där han skrev ”Hej” (!), och inget mer! Okej, jag kunde ha vinkat tillbaka, men orkade faktiskt inte…

Men hon som ville ha soffan för att slippa sitta på golvet i jul, visade åter igen sitt intresse och skrev ”Vi kommer och hämtar soffan imorgon”. För nu kunde hon helt plötsligt hämta soffan, trots avsaknad av drag på bilen!

Men jag svarade då att soffan fortfarande var bortlovad, och att detta dessutom stod skrivet i kommentarsfälten på köp- och säljsidan. Men då svarade hon att hon inte kunde se dessa (?!!!!!), sedan hände inte så mycket mer. Suck, pust!

Jag hade lovat reservspekulanten att meddela honom så fort den första spekulanten var helt avpolletterad, och hon fick en timme på sig att svara på ett sista meddelande, vilket hon inte gjorde.

Då skickade jag informationen via Messenger till den nya spekulanten att soffan nu var hans och att han kunde hämta den nästa dag. Men no response!

Efter sex timmar ringer han och undrar irriterat varför jag aldrig hör av mig och jag säger då att jag har skickat meddelanden till honom, vilket får honom att säga:

Men det kan ju inte jag läsa, jag har ju inte Messenger när jag är ute och kör!

Men här ska jag helt plötsligt utan minsta information veta att han helt plötsligt inte kan läsa Messenger, trots att han har svarat via denna funktion tidigare! Idiot!!! Eftersom jag inte är tankeläsare så kunde ju jag givetvis inte veta detta, men vi gör i alla fall upp det praktiska och för några timmar sedan kom han hit för att hämta soffan.

Fortsättning  och avslutning på denna historia följer i nästa blogg: ”Släpp dårarna loss, det är fortfarande gratis!” En fortsatt galen historia där en soffa innehar huvudrollen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s