Det är inte alla som platsar i A-laget!


alagareFör ett tag sedan var jag nere på Willys här i Uddevalla och skulle handla lite. Tog trappan ner från parkeringshuset och halvvägs ned i det urindoftande trapphuset stod en A- lagare och förfriskade sig med något drickbart smaskens från sin medhavda ryggsäck.

Jag tänkte väl försöka negligera honom så gott det gick, samtidigt som jag ändå var lite på min vakt, för man vet ju inte vad som kan hända? Förmodligen hade han, eller någon av hans kollegor inom samma kategori, redan tömt blåsan i trapphuset, med tanke på den härliga doften. Man brukar normalt få sicksacka mellan diverse pisspölar och annat skvätt i trapphuset, så denna urinoartrappa brukar man i de flesta fall försöka undvika, men ibland måste man ända gå där. Men mannen i trapphuset för dagen hade kanske bara gjort en snabb Quick fix och pissat på sig, vad vet jag? Luktade piss gjorde det i alla fall!

När jag kom nära honom, för att passera, så slog han helt plötsligt ut med ena handen mot mitt huvud, precis som om han skulle slå till mig, men frös sedan mitt i rörelsen när jag gav honom en riktigt arg, iskall blick. Vet inte vad detta handlade om, men om han hade tänkt slå till mig så ångrade han sig i alla fall när han såg mig. Jag kan ibland se både arg och bister ut när situationen så kräver och kanske såg jag riktigt arg ut? Men kanske var det bara en reflex för att freda sin flaska, vad vet jag? Ett konstigt beteende var det i alla fall! Vet faktiskt inte vad jag hade gjort om han hade träffat mig, riktigt arg hade jag nog blivit, men…!

Men tanken på att jag ens skulle vilja ta i hans flaska, än mindre dricka ur den, är ju grotesk. Hade nog hellre svalt mina egna spyor än druckit något ur hans slemmiga flaska, någon måtta får det väl ändå vara!

För kan en labrador smaska i sig sina egna spyor, så kan väl även jag, men en labrador dricker ju inte sprit ur en A-lagares flaska, och inte heller jag!

Sedan korsades självklart även våra vägar ett flertal gånger inne på Willys, och varje gång stirrade intensivt han på mig, medan jag i min tur försökte nonchalera honom totalt. Men sedan råkade vi naturligtvis på varandra i kassakön igen då började han att råstirra på mig ännu intensivare, innan han till slut kände sig tvungen att högljutt hälsa på mig, precis som om vi kände varandra sedan tidigare.

Pinsamt minst sagt! Hade innan denna dag, aldrig sett människan förut! Jag försökte även hålla lite avstånd, pga pisslukten! Inga onödiga kalsongbyten hos denna person inte!

Han var kanske var runt 50 år med halvlångt stripigt otvättat hår, med ett ganska tärt ansikte! Kanske var han blandmissbrukare, han verkade i alla fall betydligt mer annorlunda och impulsiv än en vanlig alkis, ingen man ville bli kompis med i alla fall!

Sedan började han rensa ur sin kundkorg på diverse skräp och reklamblad som han bara öste ut rakt ned på golvet, samtidigt som han yttrade att ”här var det minsann dåligt städat”! Sedan lyckades han även riva ner en massa tuggummipåsar i kundkorgen, men även dess slängde han rakt ut på golvet, trots att det hade varit betydligt enklare att hänga upp dem kroken igen. Men varför bry sig, det var så dåligt städat!

Sedan krånglade han även extremt mycket i kassan och skapade  en aura av oro runt sig, något som både hos personalen, samt övriga kunder, kunde känna av. Vid sidan av pissdoften då, som låg som en sötsur luktdimma över hela kassaområdet! Men sedan tog han i alla fall sina nyinköpta, samt redan medhavda öl och försvann iväg.

Jo han hade ju redan en kasse med öl med sig in i affären! Men öl kan man ju såklart aldrig få för mycket utav! Pust, vad jag är trött på att bli inblandad i sånt här hela tiden!

Dårar, imbecilla vrak och övrigt patrask – vik nu hädan och lämna mig i fred! Leave me alone!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s