Konsten att grilla (Eller: Hur man inte klipper gräs (och annat)!)


hqdefault

För något år sedan, ett eller två kanske, skulle jag grilla lite och samma veva körde jag även lite med vår grästrimmer och efteråt skrev jag dessa rader:

”Härom dagen grillade jag lite här hemma, och lyckades samtidigt tända eld i rabatten! Men jag såg också att det brann i min ena strumpa! Och som en fotnot skrev jag följande text:

Idag var det trädgårdsarbete och då körde jag grästrimmern över min egen stortå. Aj! Visst är det härligt med svensk sommar!”

Detta var väl kanske inte så dramatisk så jag får väl istället kontra med en gammal klassiker från en tid långt tillbaka i tiden (medeltiden?) då jag klippte gräs med min motorgräsklippare.

Efter utfört arbete såg jag att främre höger sidoruta på bilen var krossad och råkade tyvärr beskylla min son för ha varit inblandad i incidenten, innan jag krasst insåg att det hade skjutits upp en sten rakt i sidorutan från gräsklipparens utkast. Jag var skyldig till händelsen och ingen annan!

Nu kanske ni tycker att jag var elak som beskyllde min son för den trasiga bilrutan, men sonen har slagit sönder rutor förr, så beskyllningen var inte alltför långsökt, även om han var oskyldig just denna gång!

Tror det kostade 1 500 kr i självrisk, vilket var en stor summa på den här tiden, det blev en dyrköpt gräsklippning! Men mest ont gjorde ju i min egen själ, för det är aldrig roligt att klanta till saker och ting själv! Det är jobbigt att göra fel och att dessutom behöva betala för dem, det är ju ännu jobbigare! Illa!

En annan gång lånade jag en elektrisk häcksax av en bekant och jag kommer ihåg att jag tyckte att den korta elsladden på häcksaxen var otroligt irriterande.

Varför kan man inte montera en riktig sladd på häcksaxen istället för en kort stump? Idioter tyckte jag då, innan jag körde av förlängningssladden med häcksaxen – då kom insikten till mig och jag förstod… det var inte de som var idioter, utan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s