Hjälp, dårskaper i kvadrat! (Eller: idioter i kubik!)


22730203_1955001604511708_7007974088160004374_n                            Augusti 2017: Uppdrag- att sälja en begagnad Volvo S60!

Man lägger ut en bil på Blocket med foto och med en rejält förklarande text och blir genast kontaktad av diverse imbecilla människoliknande varelser som förmodligen har krupit fram från närmaste slemmiga sten! Man ringer frågar om saker som redan står klart och tydligt i annonsen, man blir även illa bemött när man inte vill skicka med vinterdäck.

Det är lag på vinterdäck i Sverige, visste du inte det, ha ha ha?” säger idioten i telefon! Idioten i fråga ringde från Göteborg, men inte ens där måste man köra på dubbdäck i augusti. Har normalt inget emot folk från Göteborg, verkligen inte! Men just denna individ verkade ju vara ett riktigt praktarsel som knappast skulle platsa i Mensa! Fick lite puls och högt blodtryck för en stund och han lär nog aldrig höra av sig igen! Grrrrr.. Sicken idiot!!!

Sedan skickar folk meddelanden om de är intresserade av bilen (jaha?) men inget mer.
Ska jag ragga upp en spådam då, eller? Eller hur tänkte man? Okej, just det, man tänkte ju inte…

En annan dåre ringde och var jätteintresserad, tills jag påpekade att det knappast var någon ide att komma och kolla på bilen, om han inte var beredd att betala begärt pris. Då tappade han intresset totalt…

Då hade jag ändå skrivit att jag endast ville ha seriösa köpare och inga skambud i annonsen. Men inte heller detta var någon given kandidat för Mensa, om man säger så!

Men vad gör man när man ser något intressant på Blocket – läser annonsen och tar reda på fakta? Kanske kollar upp vad det är för bil, vilken modell och årsmodell det handlar om, hur långt den har gått eller vilket skick den är i och om det eventuellt medföljer något extra i köpet?

NEJ, DET GÖR MAN INTE!

Man ringer istället direkt och frågar om allt som redan står i annonsen? Pust!

Hoppet om mänskligheten dör hastigt ibland! Man vet oftast inte ens var i Sverige bilen finns till försäljning!

Sedan har vi alla dårar som ringer från andra sidan av Sverige och vill att man ska hålla bilen tills de kan komma och titta, och då kanske de är intresserade. En del vill även göra avdrag för resekostnaden på priset, detta har jag förvisso klarat mig ifrån, men det förekommer. Kanske vill man ha resetraktamente och matersättning också, eller varför inte övernattning på hotell när vi ändå håller på, eller ta bilen gratis och hör av dig om det något som du är missnöjd med, så lagar vi det gratis, jajamensan! Grrrr!

Några få seriösa spekulanter fanns det ju också, som tur var, men de var väldigt få och denna försäljning kom sedan att bli till en riktig jobbig process…  men fortsättningen på historien kan läsas i nästa kapitel:

https://skoogstokig.wordpress.com/2018/05/30/att-forsoka-salja-en-begagnad-bil-del-2/

En reaktion till “Hjälp, dårskaper i kvadrat! (Eller: idioter i kubik!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s