Bilannonsen och telefondåren!(Eller: när dårhuset ringer och vill diskutera!)


Det ringde på mobiltelefonen och när jag svarade fanns i andra änden en yngre man av diffus utländsk härkomst. Inget konstig med det, men han ringde till mig på begäran av en helt annan person, och telefonen lämnades nu raskt över till personen som egentligen ville prata med mig.

Pust, vad skulle det nu bli för spektakel, tänkte jag?

Det visar sig nu att mannen som ringde upp jobbade i hemtjänsten  i Borås (!), och inte alls hade  med saken att göra! (!!!!????) Han förmedlade bara ett samtal!

Mannen som nu tog över telefonen var en äldre man, som pratade hyfsad ren svenska (det var med andra ord ganska lätt att förstå vad han sa, men i gengäld var det mycket svårare att första vad han menade!).

Mannen hade sett min annons i tidningen, sa han, hur det nu hade gått till? Jag annonserade ju faktiskt inte i någon Borås-tidning, men han kanske hade läst annonsen på Biblioteket, vad vet jag? Redan här började det hela kännas konstigt, minst sagt!

Anledningen till att hemtjänstkillen ringde upp mig var att gubben inte hade någon mobiltelefon, och därför inte kunde ringa till min mobiltelefon själv???????????

Här har jag dock svårt att förstå hur han tänkte och hans resonemang var på ren svenska, faktiskt helt obegripligt! Nu skulle mitt tålamod åter prövas!

idiot-phone

Han var dock intresserad av min bil (Volvo S60 -04 som var till salu), men ville först veta om jag hade någon annan telefon, än min mobiltelefon!!!!!!

En fråga som jag dock till en början försökte negligera, eftersom jag inte förstod vad detta hade med samtalet att göra? Ganska obegripligt faktiskt!

– Varför vill du veta det, undrade jag dock till slut?

Jo, så här var det:

Han hade bara en vanlig fast telefon och ville kunna ringa upp mig från sin egen telefon, och när jag undrade varför han inte lika väl kunde ringa till min mobiltelefon, från sin hemtelefon, lika väl som han skulle ringa till min hemtelefon från densamma, förstod han överhuvudtaget inte vad jag menade!?????????

Tålamod!!!!!!

Och jag fattade inte varför han inte förstod, vad var grejen med detta egentligen?

Hur svårt kan detta vara?

Men gubben fick väl sin vilja igenom till slut, men jag blev faktiskt (mycket) irriterad av detta! Varför kunde han inte säga det han vill säga i den telefon som jag blev uppringd på, och varför kunde han inte ringa mig direkt från sin telefon?

Irritationen och pulsen steg nu markant!

Redan här inser jag varthän detta kommer att barka! Ytterligare en mupp som ska tjafsa och göra mig irriterad och lika mentalt urlakad som en utarbetad tapir!

Han fick i alla fall ringa upp på min fasta telefon och ställer så några få frågor om bilen och sedan säger han att han ska ha bilen! Jag skulle få 18 000, så kommer han och hämtar den på tisdag (han ringde fredag eller lördag kväll). Jag sa att jag inte accepterar detta pris och att jag inte ställer upp på ett upplägg som detta!

Men detta förstod han inte alls, han skulle ju ha bilen och skulle komma från Borås via tåg (!) på tisdag och hämta bilen, som han nu hade bokat och köpt, som han trodde! Detta var ju bestämt! Varför tjafsa?

Nu blev jag irriterad på riktigt och fick flera gånger säga till muppen att bilen ej var till salu för detta pris, och att jag inte säljer bilen på detta sätt. Efter ett tag verkade han till slut förstå att jag inte ville sälja bilen till honom på detta sätt och för denna summa, trots att han tyckte att vi redan var överens, vilket vi givetvis inte var!

Men hur det nu än var, så kom vi ändå överens om att han skulle återkomma via telefon på tisdag höra om bilen fortfarande var kvar, men detta sa jag bara för att bli av med honom!

Men då undrade han genast om jag skulle hålla mig nära telefonen på tisdag, så att jag skulle kunna höra när han ringde?

– Vad menar du, undrade jag då?

Men då var det ju detta med hemtelefon kontra mobiltelefon igen!!!!

Tålamod!!!!!!

Mer hjärnblödning och pulshöjning i kvadrat, men lugn och fin nu, bli inte arg…

Jag undrade, inte så lite irriterat, varför han i så fall inte kunde ringa till min mobiltelefon? Men då sa han ånyo att han inte hade någon mobiltelefon!!!!!!!

HJÄLP!!!! Orka!!! Detta är inte kul!

– Men du kan väl likaväl ringa till min mobiltelefon från din hemtelefon, sa jag syrligt till honom. Jag förstod inte vad problemet var och han förstod inte vad jag menade, och någon förklaring gick inte heller att få. Milda makaroner!

Muppen trodde tydligen att man endast kunde ringa till en mobiltelefon från en annan mobiltelefon, men inte från en fast telefon och hur han tänkte här vill jag inte ens förstå!
Hur resonerar en myra och hur tänker en fluga? Kan en älg spela gitarr och kan en gris… ja, ja, ni förstår…

Jag vill inte hamna i dialog med intelligensreserven hela tiden, varför ska just jag skaffa mig en massa huvudvärk för att förstå hur en mupp från Borås tänker (eller snarare, inte tänker), orkar inte…

Detta blev nästan lite komiskt, trots att jag blev både arg och irriterad på köpet. Men aldrig att jag hade gjort affärer med denna gubbe från Borås, för hur hade han klarat av betalningen rent tekniskt och praktiskt? Banköverföring eller Swish via mobiltelefonen var ju de betalningssätt som gällde.

Hade han ens körkort och Swish, ja ni förstår, och sedan ett ägarbyte uppe på toppen av detta. Det hade aldrig gått, utan  blivit en fullständig katastrof! Jag hade fått en blodpropp, andnöd och njursten på samma gång! Det hade blivit samma resultat som om man hade släppt in en skock vildsvin i en provhytt, samtidigt som man skulle prova en grodmansdräkt, det hade ju inte gått så bra…

Läs även den fristående fortsättningen på de tre senaste historierna (inklusive denna)!

https://skoogstokig.wordpress.com/2018/06/02/att-forsoka-salja-en-begagnad-bil-del-4/

 

En reaktion till “Bilannonsen och telefondåren!(Eller: när dårhuset ringer och vill diskutera!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s