Dåren är lös! (Eller: OBS endast en dåre åt gången..!)


22730257_1955001697845032_6904868620406238342_n                                       15 augusti 2017: Att sälja en begagnad Volvo S60!

OBS: se även tidigare inlägg:    https://skoogstokig.wordpress.com/2018/05/29/att-forsoka-salja-en-begagnad-bil-del-1/

Nu hade jag dragit tillbaka min bilannons på Blocket och detta endast efter 6 dagars annonsering! Resultatet blev ju ganska skralt, endast några få seriösa kontakter, en provkörning, samt några andra seriösa frågeställningar blev utdelningen, men för övrigt var det en otrolig låg nivå.

Analfabeter, samt hel- och halvidioter i kvadrat minst sagt! Jag förstår inte var alla dessa lågintelligenta kvasiidioter kommer ifrån, och varför alla måste kontakta just mig…?

Jisses, man kan bli galen för mindre!

De flesta ringer från helt anonyma kontantkortstelefoner och vill inte ens tala om vad de heter… En del kan knappt prata svenska, andra är bara allmänt otrevliga, eller så vill man bara ge skambud, eller bara fråga om allt det som redan står i annonsen.

Man frågar vad det är för bil, vilken färg det är på bilen, finns det ratt (nej, nu överdrev jag faktiskt!) etc… Idioter som sagt! Bla bla bla!

Formuleringar i annonsen som ”Endast seriösa köpare och inga skambud” läser man självklart inte, eller så förstår man inte… eller så bryr man bara sig inte! De flesta är troligtvis inte ens läskunniga, eller är bulvaner, målvakter eller någon annan skit!

(Suck!)

En person talade in ett meddelande på mitt mobilsvar, givetvis på rejält knackig svenska. Då hade jag trots allt ändå skrivit i annonsen att man skulle sms:a eller skicka textmeddelande om jag ej svarade:

Meddelandet på mobilsvar löd typ enligt följande: ”Hej, jag är intresserad av din bil. Ring mig på XXXXXX”.

Vad han hette vet jag ej och telefonen gick inte att spåra. Jag ringde aldrig tillbaka, är man intresserad återkommer man… och presenterar sig. Varför skulle jag ringa tillbaka till någon som jag kommer få ett tokanfall att prata med, nej nej nej?

En annan dåre höll på att ringa och sms:a mig under 3-4 dagars tid. Han ville komma på ett besök, dessutom skulle han ha extrabilder som jag fick skicka till honom. Han bodde i Falkenberg och allt detta krångel ledde till att en seriös spekulant från Uddevalla åkte till Göteborg och köpte en bil där istället, eftersom jag riskerade att få en dubbelbokning pga av denna person från Falkenberg. Men sedan kunde han ändå inte komma, vilket han givetvis aldrig meddelade mig! Grrrr!

Men ”FF” från Falkenberg bröt sedan kontakten när jag till slut ställde ultimatum om att han nu, fick bestämma sig någon gång. Han verkade dessutom inte veta var Uddevalla låg, eller hur han ens skulle ta sig till Uddevalla? Märkligt! Jag lyckades dock att spåra honom via hans telefonnummer, vilket han aldrig fattade. Men jag fattade ju att han ville komma hit och pruta ned priset på bilen, men det var ändå ett jävla velande… Usch!

Sista kontakten som jag fick från en spekulant var ett sms:

”Jag är intresserad – har du kvar Volvon?”. Vilket jag svarade på inom en timme, men personen hörde sedan aldrig av sig igen.

Då lade jag ner detta meningslösa säljprojekt på Blocket. Jag orkade inte frottera mig med en massa dårar, idioter och byfånar längre, utan nu fick det istället bli ett rejält omtag på hela skiten!

Nu fick det bli en påställning av bilen (den hade varit avställd, vilket framkom  med all tydlighet i annonsen), besiktning och erläggande av bilskatt, samt höjning av priset med 5-6 000, samt en ny annons i ett annat lokalt forum, och detta innan den kommande vintern! Men då får fick även vinterdäck och kupévärmare ingå i priset!

Det jag inte visste då var att spektaklet kring bilförsäljningen bara hade börjat,  men fortsättning följer i …    https://skoogstokig.wordpress.com/2018/05/31/att-forsoka-salja-en-begagnad-bil-del-3/

 

En reaktion till “Dåren är lös! (Eller: OBS endast en dåre åt gången..!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s