Hissen, jag och psykfallet!(Eller: När hissen inte går ända upp!)


 

Den 18 februari 2016 var jag nere på Willys i centrala Uddevalla för att handla lite. Kommer in i hissen från plan 1 i parkeringshuset. Två personer kommer ut ur hissen, jag går in i hissen, och gör som jag alltid gör när jag ska ner på entréplanet, trycker på E-knappen i hissen. Inget konstigt med det alls, men kvar i hissen står en person av utländsk härkomst i 20-års ålder, eller liknande.

39960_150956991582854_699641_n

När jag trycker på E-knappen inuti hissen, så slänger han sig på hissknappen till våning 2 och trycker in denna med våldsam kraft, för att sedan under högljudda svordomar på oidentifierat språk, vräka sig med våldsam kraft mellan hissdörrarna för att komma ut ur hissen på våningsplan 1. Hela denna handling utstrålande ett våldsamt raseri och när han kom ut ur hissen, så fick jag åter trycka på E-knappen, medan den ut flyende ungdomen med våldsam kraft sparkar ursinnigt på den andra hissens dörrar.

En normalbegåvad person hade givetvis tagit trappan upp till våningsplan 2, eller kanske bara stått kvar i samma hiss som han lämnade! Då hade han bara några sekunder kommit dit han ville!

Hela detta händelseförlopp från att jag gick in i hissen, tills han sparkade i hissdörrarna, tog säkert mindre än 10 sekunder. Själv fick jag åka med hissen upp till både 2:a som 3:e våningen, där hissen stoppade och öppnade dörrarna.

Psykot hade ju tryckt in båda dessa knappar först när han gick in i hissen, sedan när jag kom in i hissen. Hade han stått kvar i hissen, hade han ju kommit dit han ville…. (suck!).  Efter ett stopp på våningsplan 2 och 3,  kunde jag åka ner till bottenplan och börja reflektera över vad som egentligen hände.

Det var en märklig händelse och personen som fick ett psykbryt och vansinnesutbrott, bara för att jag tryckte in en knapp i hissen, verkade ju närmast psykotisk på något vis. Nu gav han ju sig inte på mig, förvisso, kanske var jag för stor för honom. Men han kunde lika gärna ha dragit kniv eller vad som helst. För vem vet hur sådana typer tänker, om de överhuvudtaget tänker?

Jag upplever situationen, åtminstone så här i efterhand, som ganska hotfull. Det börjar bli alltför många psykiskt instabila personer som huserar runt här i Uddevalla, med mycket våld som följd! Man undrar ju var alla dårar kommer ifrån och det är ju verkligen inte hos alla dessa som hissen går ända upp…

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s