Den kufiska grannen! (Eller: Varför inte köra bil ute på åkern?)


1918265_114017721943448_3144823_n

Jag hade en gång för länge sedan en äldre granne som var lite speciell. Han hade t.ex. adventsstakarna uppställda i fönstren året runt och så satte han i kontakterna lagom till 1:a advent, sedan drog han ur sladdarna igen runt 1 maj, det var inte så noga egentligen! Han söp också ganska rejält emellanåt och vid ett av dessa tillfällen passade hunden på att äta upp hans löständer, som förmodligen hade ramlat ned på golvet eller något liknande. Hunden var väl hungrig, stackarn!

Han (inte hunden, utan mannen alltså) var även ute och körde på gärdena (!) med sin Saab V4, oftast med en massa äldre damer som passagerare, var dessa nu kom ifrån (det förstod jag aldrig?). Många gånger körde han givetvis fast ute i leran, och då fick hans brorson/systerson (eller vad det nu kunde vara) komma och dra loss honom med traktorn.

Helt plötsligt kunde man få se en Saab fräsa förbi utanför på gärdet klockan 22-23 på kvällen. Han tjänade ju in ett par kilometer i avstånd genom köra rakt över gärdena istället för att följa vägarna. Det fanns även en traktorväg som passerade vår tomt som han fick köra på (reglerat av ett servitut), men helst körde han genaste vägen, vilket inte var fullt så käckt då det var nyplöjt eller hade regnat!

Ofta var grannen även ute och körde på fyllan (jo, han blev faktiskt av med körkortet till slut!) och då var det väl extra praktiskt med gärdena. Det var en bondgård som grannen hade, men det funkade ju inte så bra med djur, och ryktet gick även om honom gällande andra saker, mindre trevliga saker. Men rykten är ju rykten!

Vi flyttade dock efter något år och var skönt att slippa denna något knepiga person! Även om vi inte hade så mycket med varandra att göra, så kunde han ända helt plötsligt stå på vår tomt av okänd anledning eller på servitutsvägen i sin bil eller traktor. Det var skönt att komma därifrån till slut! Men jag fick aldrig reda på vilka alla de tanterna som åkte med honom i bilen var, det är fortfarande något av ett mysterium!

2 reaktioner till “Den kufiska grannen! (Eller: Varför inte köra bil ute på åkern?)

  1. Vilken rolig berättelse om din granne!😂 Jag läste också din presentation av bloggen, och tycker att det låter jättekul att du skriver om heltokiga saker du har varit med om!😁 Jag ska följa din blogg😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s