Utmanade könsnormerna utan uppsåt! (Eller: Ibland blir det ju bara fel…)


Detta hände en gång för länge sedan och jag var troligtvis i 30–35-års åldern, eller något liknande, men det spelar egentligen mindre roll…

Jag var på en dansrestaurang (krogen?) någonstans, tillsammans med några kompisar och givetvis hade vi förfestat innan vi kom till stället i fråga. Hade redan lite innanför västen vid ankomst, så att säga!

Jag var glad och allt var bara bra, även om hjärnan av någon anledning hade blivit lite suddig och diffus i sina tankegångar. Vet inte riktigt vad detta kunde bero på, men inte kan väl alkoholen ha något med detta att göra? Nej, självklart inte!

Jag hade varit på det aktuella stället tidigare, men kände ändå inte riktigt igen mig när jag skulle gå på toaletten för att frigöra utrymme för mer öl. ”Men de har väl byggt om sedan sist”, var väl tanken för tillfället? Sånt händer ju emellanåt.

Till slut hittade jag i alla fall toaletten, men även där inne kändes det konstigt och jag fick faktiskt inte ihop det hela. Även här inne verkade man ha byggt om och nu blev jag irriterad på riktigt – för hur kan man vara så korkad att man plockar bort urinoaren på herrtoaletten?

Riktigt korkat, sanna mina ord! Ja, riktigt korkat till och med! Tänk att folk kan vara så korkade?

Detta var ju riktigt dumt på allvar och en annan sak som störde mig vid tillfället, var ju alla tjejer som hela tiden sprang in och ut på herrtoan. Vad i all världen hade de där att göra? Jag tittade irriterat på alla tjejer, men det var aldrig någon som sa något… även om några tittade förvånat tillbaka vid något tillfälle.

Nästa gång jag återigen gick in på herrarnas, var det samma visa återigen, en massa tjejer som sprang in och ut hela tiden. Vad var det frågan om? Vad händer egentligen?

Nu blev jag ganska irriterad igen, för jag förstod inte varför de inte kunde gå på damernas som brukligt, märkligt på alla sätt och vis. Lite respektlöst faktiskt. Kan man inte visa lite hänsyn? Det kan väl ändå inte vara för mycket begärt, kan man nog tycka? Normalt hyfs och sans. Tänk om jag skulle springa på damernas, det skulle se ut det!

Tredje gången jag gick på herrarnas var det exakt samma visa och nu började jag verkligen fundera på vad som var fel. För något fel var det tydligen och det var något som inte riktigt stämde. Men vad som var fel kunde jag inte riktigt sätta fingern på, märkligt! Men varför var det inga killar inne på herrtoan? Hmmm! Detta var också otroligt märkligt.

Var höll egentligen alla killar hus? Kanske fanns det ytterligare en herrtoalett som dessutom hade en urinoar? Ja, det var nog dit alla killar gick och eftersom det var så få killar på denna toalett, gick tjejerna dit istället. Ja, så måste det nog vara, någon annan logisk förklaring kunde jag, där och då, banne mig inte komma på…

Men nu hade hjärnan även klarnat en smula och när jag lämnade herrtoaletten för tredje gången denna kväll kollade jag in omgivningen lite mer noggrant. Och vad upptäcker jag då, tror ni?

Jo, en herrtoalett till, lite vid sidan om den jag nyss hade lämnat. Okej, det är alltså här den andra herrtoaletten ligger, men visst är det märkligt att de ligger så nära varandra, för det var bara några meter som skiljde de båda toaletterna!

Konstigt var bara förnamnet…

Jag gick in på denna andra herrtoalett också och upptäcker att här har de minsann urinoaren kvar, inte undra på att alla killar går hit istället…

När jag sedan gick förbi toaletten som jag nu hade varit inne på tre gånger tidigare, ser jag dock att det var damernas. Helvete!

Ridå!

Typiskt! Jag hade alltså varit inne på damernas tre gånger i rad, utan att en enda människa hade kommenterat någonting. Visserligen var jag lätt berusad och lite irriterad över den konstiga herrtoaletten, och över alla tjejer som sprang in och ut på herrarnas hela tiden. Men troligtvis såg jag väl ganska harmlös ut och de flesta trodde väl att jag hade följt med någon tjej in på toaletten…

Jag hade alltså varit på damernas flera gånger utan att fatta detta, men alla som känner mig vet också om att det är så här som jag fungerar för det mesta och det blir gärna lite fel med jämna mellanrum. Det finns aldrig något ont uppsåt, utan det blir bara så här… mest hela tiden.

Detta är inte första gången jag går fel och hamnar i pinsamma situationer, men mer om detta någon annan gång.

Resten av kvällen knallade jag i alla fall in på herrarnas (med urinoar och allt), märkligt hur saker och ting kan bli ibland…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s