Bland elaka grillkorvar och aggressiva fotbollar: Eller när man som minst anar något!


Denna händelse utspelar sig någon gång omkring senaste millenniumskiftet och äldsta sonen spelade juniorfotboll i den lokala fotbollsklubben. Jag och min dåvarande hustru var där och kollade när de spelade match, och då fick jag även veta att vi föräldrar skulle grilla korv som någon slags gemensam happening.

Men detta visste vi naturligtvis inte om i vanlig ordning (telepati – var god dröj!) så vi (!) bestämde i vanlig ordning att jag skulle åka de tre kilometrarna hem och hämta grillkorv i frysen. Eftersom jag tydligen hade utsetts som frivillig volontär, föll det självfallet på min lott att åka hem och botanisera i frysen.

Fick väl till slut tag i något hopfruset och öppnat korvpaket, samt några frystorkade korvbröd. Hopfrusna korvar är dock sällan någon större hit, så jag försökte dela på dem med en matkniv.

AAAAAhhhhhhhhhh!

Ha! Nu tror ni säkert att jag skar mig på kniven, men så blev det icke! Däremot skar jag mig på grillkorven!!!

Jo, tro det eller ej, men jag skar mig faktiskt på korven…

En skinnslamsa lyckades jag karva loss från den ena fingern, samtidigt som diverse blodvite uppstod!

Jävla korvhelvete…

Så nu står jag alltså där, stressad, irriterad och svor över mitt blödande finger. Förmodligen var jag första människan i världen som lyckats med konstycket att skära sig på en grillkorv, en bragd i sig, kan man tycka.

Men detta var nu inte riktigt överensstämmande med verkligheten om man ska vara riktigt petig. För det var inte grillkorvens rundade konstruktion som slet loss en hudflik på min finger, utan de sågtandsformade iskristaller som hade bildats på grillkorvens utsida. Dessa förbannade iskristaller, som dock hade sitt ursprung i grillkorvens innanmäte, var det som sågade genom huden på mitt finger och orsakade ett irriterande blodflöde. Men korven ska verkligen inte känna sig oskyldig. Nej, verkligen inte! Så här kan det faktiskt gå när korven inte håller sig i skinnet.

Isen ristade likt en sargad sågklinga längs mitt oskyldiga finger och orsakade sårskadan. Jag fick vira lite hushållspapper runt fingern, för att mildra blodflödet och sedan åka tillbaka till fotbollsmatchen och lämna över grillkorv, bröd, senap och ketchup till hustrun, inför den gemensamma korvgrillningen som snart skulle dra igång. Jag står nu där och ondgör mig (klagosång) över ondskefulla grillkorvar som attackerade mitt finger så att blodet stänkte. Men om ni nu tror att det var någon som brydde sig nämnvärt om mitt blodsoffer i grillkorvens tjänst, tror ni givetvis fel? Blod svett och tårar minsann, och vad tror ni händer då? Sympati och medkänsla från mina medmänniskor?

Nej, något helt annat händer.

Likt en galen karaktär i Monty Python Flying Circus, ändras dramat i all sin prakt…

Jag tittar bort från fotbollsplanen, där matchen fortfarande pågår för fulla muggar, medan jag pratar och försöker vinna någon sympati från min omgivning över mitt sargade finger, sedan vänder jag åter huvudet mot planen och då svartnar det nästan för ögonen, samtidigt som glasögonen flyger åt helvete.

Jag fattar först inte vad som händer, utan först halvvägs ned mot marken fattar jag…

Precis när jag vänder ansiktet ut mot fotbollsplanen, kommer bollhelvetet farande med väldigt fart. Extremt oförberedd och överraskad får jag ta emot en stenhård fotboll, rakt i ansiktet. Jag tappar fattningen för några sekunder och glasögonen flyger av, dessutom gjorde det mitt i den pinsamma överraskningen, jävligt ont.  Jag knäar till ganska rejält och smällen kan nästan liknas vid en nära inpå knock out vid en boxningsmatch där mästaren får ta räkning till nio.

Återigen hamnade jag i händelsernas centrum, men det var inte många som såg vad som hände som tur var. Men det var riktigt nära att jag hade gått fullständigt i däck. Spektakel givetvis…

De unga fotbollsspelarna var mest irriterade över att jag inte omgående slängde tillbaka bollen, men mig som nu var ännu mer sargad av tillvaron, var det ingen som brydde sig om. Precis som vanligt alltså…

Detta var dock ingen bra dag, först skär man sig på en grillkorv och därefter får man en fotboll rakt i ansiktet så att stjärnorna dansar framför mina ögon, samtidigt som man var halvvägs ned i backen Ett sår på fingern, ett ömmande ansikte, sneda glasögon och ett stukat självförtroende blev resultatet av dagen. Men den grillade korven smakade bra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s