Killfesten efter repetitionsmötet! (Eller: när det mesta bara ballar ur…)


Jag och mina gamla lumparkompisar hade precis avverkat vårt första repmöte och nu skulle vi fira detta med ett kalas! Stora delar av det gamla lumpargänget var samlade när vi på möttes upp vid badhuset i Trollhättan. Nu skulle vi nyttja bubbelpoolen, bastun och simbassängen under några timmar, innan vi drog vidare till dansrestaurangen Gransäter för en helkväll.

Inte många var nyktra, men nu skulle vi bada bubbelpool. Enligt anslagen och personalen på plats fick max åtta personer bada i bubbelpoolen samtidigt, men vi många fler, så vad gjorde vi?

Vi struntade givetvis i reglerna och badade allihop på en gång.

Vi trängde ihop oss och bubbelbadade alla femton. Personalen i badhuset var på oss flera gånger om att man endast fick bada maximalt åtta person åt gången, och inte femton som var fallet nu…

Men vi brydde oss inte, vi fick ju plats allihop, trots att vi var nästan dubbelt så många. Vi skrattade bara åt personalen när de kom, och vad skulle de egentligen göra?

Vad kunde de göra, ingenting… till att börja med i alla fall?

Vilket var ens problemet?

Vi såg bara möjligheter, inte problem.

Vi fick därför hållas, trots personalen och övriga gästers ogillande.

Denna eftermiddag stod familjebad på badhusets agenda och det var många barnfamiljer på plats. Men just där vi höll till, var det ganska barnfritt. Vanliga badande höll till ute i simbassängen, medan vi höll till i ett inglasat sidoutrymme.

Personalens tålamod var naturligtvis på upphällningen, men ännu höll vi oss på rätt sida om anständighetens gräns. Att avhysa femton glada, men hyfsat berusade ungdomar i tjugoårsåldern, var ingen enkel uppgift för personalen och därför inget man ville göra hur som helst.

Men det hela var ju i längden dömt att misslyckas.

Femton unga killar.

Femton kaxiga viljor!

Femton unga killar med berusat kaxigt omdöme.

Femton möjligheter till att något skulle gå åt helvete…

Men vad hände?

En av grabbarna kom ut från bastun och ville svalka sig.

Vad gjorde han då?

Jo han hoppade i plurret!

Problemet var bara att han var naken.

Han springer, spritt språngande naken, med hela härligheten rytmiskt pendlande i halva helikoptervarv, ut genom dörren mot bassängen.

Rätt ut i familjebadet och gör bomben…

En berusad naken man som gör bomben mitt bland alla småbarnsfamiljer.

Inte så lyckat kanske…

Nu blev det med ens många fel.

Naken, berusad, springer, gör bomben, samt skapar en lokal tsunami i bassängen. 

Nu var inte bara gränsen överskriden, den var utplånad.

Nu fick personalen all den ammunition man behövde och avbröt omedelbart våra aktiviteter och slängde ut oss från badhuset. Personalen ställde upp mangrant och föste bort oss mot omklädningsrummet och övervakade oss sedan tills vi hade evakuerat badhuset.

Alla skulle ut, även om det bara hade var en enda person som gick (sprang) över gränsen. Jag hade inte gjort något fel, även om jag var en av de femton i bubbelpoolen. Men alla åkte ut.

En kollektiv bestraffning verkställdes.

Kommer inte ihåg vad vi gjorde när vi kom ut alltför tidigt från badhuset, sedan skulle vi ju vidare till restaurang Gransäter för att käka gemensam middag (vilket var bokat sedan tidigare). Men under tiden vi väntade på denna aktivitet, förfriskade vi oss ännu mer, det kommer jag ihåg. Vi hade givetvis med oss diverse att fukta strupen med.

Sedan åkte vi vidare till Gransäter och fortsatte groggandet där, i väntan på maten. Tyvärr missade jag sedan den gemensamma sittningen och även maten. Vi hade betalat maten i förskott, därför var det jävligt surt att missa det hela.

Jag klagade högljutt på servitören utan att få någon riktig respons, men sedan visade det sig att jag hade däckat och låg och sov under bordet under hela middagssittningen. Jag tror att servitören inte var helt ovetande om just detta, responsen antydde detta! Men jag tror vi var fler därunder bordet… Jag var nog inte ensam där.

Lite senare blev jag även fysiskt utkastad från Gransäter, eftersom jag tydligen var för glad i hågen. Jag var förvisso missnöjd över den missade maten, men samtidigt pigg efter tuppluren. I brist på mat, fick man dricka öl istället och då gick det ju som det gick istället!

Jag fick därför avsluta kvällen på dansrestaurangens yttertrappa, tillsammans med en annan repmånadskompis i där höstnatten. Han hade tydligen också lite sovit under maten och sedan blivit utkastad, precis som jag. Vi hade båda två tydligen legat och sovit under bordet, medan våra kollegor åt god och dyr mat. De kunde väl ha väckt oss, kan man tycka?

Nej, sina trötta kompisar brydde man sig tydligen inte om!

Kommer inte ihåg hur jag sedan tog mig hem, för det var ju några mil att transportera sig. Men har en svag aning om att jag fick ringa efter en tidigare skjuts hem. Jag tror att det var min flickvän som kom och hämtade mig och att hon redan fanns i närområdet på något vis… kommer inte ihåg alla detaljer längre.

Men var ju kul så länge det varade, det tror jag i alla fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s