Internationellt ekonomiskt triangeldrama (Eller: Vem fan har tagit mina pengar?)


Händelsen utspelade sig i juli 2013!

Börjar dagen med att upptäcka att någon nere i Tunisien hade handlat på EBAY i USA via mitt PayPal-konto och VISA-kort! Upptäckte det via konstiga mejl från Nordea och PayPal som hade anlänt väldigt tidigt på morgonen! Någon hade handlat på mitt konto för en summa av totalt 10 800 kr! Nordea hade dock redan i ett tidigt skede anat ugglor i mossen och spärrat VISA-kortet! PayPal  meddelade i sin tur att köp hade genomförts och sedan att betalningen hade stoppats! Fattade ingenting, men började efter en stund ändå ana att något inte stod riktigt rätt till!

Sitter man i Tunisien och handlar på EBAY i USA via ett svenskt PayPal-konto som dessutom är knutet till ett svenskt VISA-kort, då är det ju definitivt något som bryter gängse mönster, vilket min bank, Nordea, faktisk upptäckte omgående. PayPal brydde sig däremot inte nämnvärt, eftersom de inte kunde se något problem!

Blev dock tvungen att bekräfta att kortet verkligen var spärrat via banken och sedan polisanmäla händelsen via en svårhittad och komplicerad blankett på Polisens hemsida, samt reklamera köpet hos PayPal. Inga pengar hade dock försvunnit, tack och lov! Alla pengar låg fortfarande kvar hos PayPal, tack vare Nordeas snabba ingripande! Troligtvis hade PayPal blivit kapad vid något tillfälle och sedan hade man stulit mina uppgifter via den vägen!

paypal-felmeddelande

PayPal kontaktade dock inte mig i samband med bedrägeriförsöket, utan jag fick istället leta upp deras svenska kundtjänst och ringde sedan dit. De var ganska ointresserade, på gränsen till nonchalanta och upprepade bara ett flertal gånger att jag skulle polisanmäla, själva hade de ingenting med saken att göra och ville inte heller hjälpa till med att reda ut historien. Hur mitt PayPal-konto hade kommit på villovägar, ville de inte ens kommentera, utan konstaterade i princip endast att pengarna kommer betalas tillbaka, om allt nu är som jag säger (!). Man struntade i princip i händelsen och ville givetvis inte ta något ansvar!

Tänk en symbolik där Riksbanken inte vill ta ansvar för räntenivån i Sverige, trots att man har justerat reporäntan! Orsak och verkan, helt enkelt! Det hade ju ingen accepterat!

Nej, nej, varför skulle man hjälpa till i ett ärende när man själva har läckt ut mina sekretessbelagda kontouppgifter till kriminella ligor? Ansvar?

PayPal skryter dock med sin slogan ”säkra betalningar”! Bullshit, säger jag!

Blev tvungen att åka iväg till en bankomat och hämta ut kontanter via mitt andra bankkort, eftersom mitt VISA-kort nu var spärrat och vi skulle ju åka iväg på en liten semestertur! Bara telefonsamtalen och polisanmälan på morgonen tog bortemot två timmar att genomföra! Pust!

Efter en vecka var det mesta bra igen, bortsett från att jag fortfarande inte hade fått tillbaka den sista posten på 6 700 kr i samband vid PayPal/Ebay-bedrägeriet! Dessutom var jag utan kreditkort under ca 10 dagar, eftersom jag blev tvungen att skaffa ett helt nytt kort.

Återbetalningen hade dock PayPal gått in och aktivt stoppat (!) utan någon motivering alls!

Polisanmälan avskrevs  med vändande post eftersom bedrägeriet skedde från Tunisien! Det var helt enkelt för besvärligt att utreda, trots både tillgång av adressuppgifter och allt möjligt. Nej, det struntade man i!

Ringde PayPal och undrade varför jag inte kunde få tillbaka mina återstående 6 700 kr, men det gick tyvärr inte förrän den andra parten av konflikten (!?) hade levererat sin syn på saken. Det är ju galet, rent sinnessjukt minst sagt!

Hur kan ett bedrägeriförsök betraktas som en konflikt? Idioti på hög nivå, minst sagt! Att det rörde sig om ett medvetet bedrägeriförsök med stulna kontouppgifter från PayPal själva, rådde det ju inga tvivel om! De som försökte stjäla mina pengar hade alltså helt plötsligt lika stora rättigheter som själva brottsoffret, men pengarna kom ju ändå tillbaka efter typ tre veckor, för de fick väl inga svar från det kriminella avskummet i Tunisien,

Men PayPal fick väl säkert lite extra ränta på mina pengar! Någon ursäkt eller förklaring gick dock inte att få! Svagt minst sagt!

Men ett par veckor senare skickar kundtjänsten på PayPal ut ett mejl till mig, där de undrar om jag var nöjd med hanteringen av ärendet?

började det verkligen brinna i mitt huvud på allvar!!!

NÖJD!!!

Hur kan de ens inbilla sig att jag var nöjd efter deras kundfientliga och inkompetenta agerande i ärendet?

Nej nöjd, det var jag verkligen inte!

Efter deras ointresserade och nonchalanta attityd var jag faktiskt väldigt arga på dem. De fick därför ett svavelosande svar från mig och efter det har jag aldrig hört av dem igen!

Förmodligen brann väl deras mejlserver upp i samband med att mitt svavelosande utlåtande, av deras inkompetens och all avsaknad av kundservice värd namnet, levererades! Men det kan de gott ha i så fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s