Reportage i Dagens Arbete #6/22 & ny bok den 25/10-2022!


Uppdaterat 18/9 & 22/9 & 28/9 & 14/10-2022

Länken nedan leder till reportaget i text och bild, men det finns även inläst som en ca 14 minuter lång podd-berättelse. Längst ned i blogginlägget finns även länkar om var boken (Del1) kan inhandlas. Del 2 av boken kommer ut på BoD (bod.se) den 25/10-2022 och via övriga nätbokhandlare några dagar senare. Tryckt bok + E-bok!

—————————————————————————

Denna vecka publicerades artikeln och reportaget från juni 2022 i tidningen Dagens Arbete, journalist- Mikael Färnbo (OBS: se tillägg sist i detta inlägg)

Bortsett från några ytterst få stavfel/faktafel, blev det ett bra reportage. Fokus ligger på boken, vilket var meningen med det hela (från min sida). Att kallas musikfestivalexpert i texten kan jag ju tycka är lite överdrivet förvisso, men allt är ju relativt.

Att få sex helsidor i en nationell tidskrift, som dessutom riktar sig mot just den målgrupp som boken riktar sig mot, dvs vanligt folk och arbetarklass, gör det hela inte direkt sämre. Att TS-upplagan på tidningen ligger på 366 800 ex innebär även en stor spridning och skulle man räkna på reklamvärdet för en sådan här exponering, skulle nog summan bli ganska hög.

https://etidning.da.se/#pages/340678/1/52

https://etidning.da.se/#pages/340678/1/54

https://etidning.da.se/#pages/340678/1/56

OBS: Klicka på respektive länk, totalt 3 st, för att få fram aktuella sidor gällande reportaget över 6 sidor i Dagens Arbete #6

OBS: Se även på Skogstokig Förlags hemsida:

https://skogstokigforlag.com/

——————————————————————————————————-

Dagens Arbetes Mikael Färnbo kan bli årets journalist vid årets Tidskriftsgala. Han är dessutom nominerad i ljudklassen för podden Mordet på facktopparna.

Den 19 oktober utses tidskriftsbranschens främsta aktörer vid den årliga Tidskriftsgalan. I år har Dagens Arbetes reporter Mikael Färnbo nominerats i två klasserna på galan. Dels som årets journalist, och dels i klassen Årets ljud och rörligt, för dokumentärpodden Mordet på facktopparna.

– Det känns oerhört hedrande att bli nominerad! Jag blir väldigt glad att det arbete jag lagt ner min själ och hjärta i uppskattas av jury, lyssnare och läsare, kommenterar Mikael Färnbo de dubbla nomineringarna.

———————————————————————————————-

Boken går att köpa här:

https://www.bod.se/bokshop/fran-vaestervik-till-hultsfred-roger-skoog-9789180078771

Roger Skoog har skrivit en bok om musikfestivalernas historia

Facktidningen Dagens Arbete

september 2022

”(…) Ett översiktsverk över de första decennierna av svenska musikfester, folkfester och festivaler. Kronologiskt och faktabaserat. Vem, var, hur och när. Som ett lexikon över ett kulturfenomen som vi idag tar för givet. Arbetet sträcker sig från 1966 fram till genombrottet med den första Hultfredsfestivalen 1986. Det är 20 år av kulturliv som tidigare mest funnits som spridda rykten, flyktiga flyers i nån byrålåda eller tragikomiska skrönor – som Mantorp. (…) Ett tidsdokument över en del av den svenska musikhistorien, en tidskapsel i bokform som fångar något som annars riskerar att försvinna med de personer som var involverade (…).”

Dagens Arbete är namnet industriarbetarnas tidning för de tre fackförbunden IF Metall, Pappers och GS (facket för skogs-, trä och grafisk bransch).
Reportaget i fråga är publicerad i samtliga tre tidningseditioner.


https://etidning.da.se/#pages/340678/1/54
https://etidning.da.se/#pages/340678/1/56

//////////////////////////////////


Information om senaste nytt inom bokprojektet går att läsa på: https://www.facebook.com/SvenskaMusikfester19661986

men info finns även på hemsidan för Skogstokig Förlag:

https://skogstokigforlag.com/

Här köper du boken (böckerna):

BoD.se

https://www.bod.se/bokshop/fran-vaestervik-till-hultsfred-roger-skoog-9789180078

Bokus.com

https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=Fr%E5n+V%E4stervik+till+Hultsfred%21+%3A+svenska+musikfester+1966-1986.+Del+1

Adlibris.com

https://www.adlibris.com/se/sok?q=fr%C3%A5n+v%C3%A4stervik+till+hultsfred

En reaktion till “Reportage i Dagens Arbete #6/22 & ny bok den 25/10-2022!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s